Најављујемо промоцију књиге „Химерина крв : роман о Дучићу“ Славише Павловића

Промоција књиге „Химерина крв : роман о Дучићу“ аутора Славише Павловића, биће одржана у ЈУ Народној библиотеци Градишка у сриједу, 24. маја 2023. године у 18.00 часова. Модератор програма биће Милан Ракуљ. Позивамо вас да својим присуством увеличате овај догађај.

Славиша Павловић (Љубовија, 1982), писац, сценариста.

До сада је објавио романе Завет (2010), Нема шансе да не успем (2012), Завет хероја (2014), Аписов апостол (2016), збирку поезије Освит вечности (2014) и историјско-документарну књигу Ратници Црне руке (2017), Химерина крв:роман о Дучићу (2020). Превођен је на руски језик. Његов роман Завет хероја, објављен поводом обележавања стогодишњице почетка Великог рата у Русији, био је два месеца на топ-листи бестселер романа у Москви. Предговор за ово издање написао је Сергеј Наришкин, директор Спољне-обавештајне службе Руске Федерације и бивши председник Државне думе Русије. 

На позив Руског историјског друштва и Асоцијације „Француско- руски дијалог“ говорио је на више међународних научно-историјских скупова посвећених Првом светском рату. Аутор је неколико публикованих радова на српском, руском и енглеском језику о периоду током Великог рата. 

Годинама се бавио новинарством. Био је главни и одговорни уредник месечника РеСтарт, извршни уредник магазина Софија, а писао је за Српски глас из Мелбурна, руски портал Југослово, француску мрежу Волтер, Водич за живот… Био је аутор и водитељ неколико телевизијских емисија (Клуб књижевника, ТВ Скупштина, На раскршћу, Арена). Учесник је међународне конференције младих новинара Европе и Азије „Крим – Поглед из другог угла“ одржане у Јалти и Севастопољу 2015. године. 

Сценариста је телевизијске серије Феликс, у продукцији Фајерфлај, где је и ко-креатор прве сезоне серије.

Сценариста је тв серије У клинчу, у продукцији Радио Телевизије Србије и продукцијске куће Режим из Београда. 

Активан је спортиста. Био је фудбалски судија, а и дан-данас активно тренира фудбал, бокс и трчање, где учествује на полумаратонским тркама. 

Живи и ствара у Београду.

Извор: https://www.slavisapavlovic.com/