130 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА ИВЕ АНДРИЋА – 61 ГОДИНА ОД НОБЕЛОВЕ НАГРАДЕ – ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДАНА БИБЛИОТЕКАРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

10. ОКТОБРА 2022. ГОДИНЕ У ЧИТАОНИЦИ ЈУ НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ ГРАДИШКА СВЕЧАНИМ ОТВАРАЊЕМ ИЗЛОЖБЕ КЊИГА И ДРУГИХ ИСТОРИЈСКИХ ИЗВОРА У 12.00 ЧАСОВА, ОТПОЧЕЋЕ МЈЕСЕЦ ОБИЉЕЖАВАЊА ВЕЛИКОГ ЈУБИЛЕЈА 130 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА ИВЕ АНДРИЋА А У СУСРЕТ 61. ГОДИНИ ОД НОБЕЛОВЕ НАГРАДЕ. ТОГА ДАНА СЕ ОБИЉЕЖАВА И ДАН БИБЛИОТЕКАРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ТЕ ЋЕ ОВОГА ДАНА, КАКО ИСТИЧУ У ОВОЈ УСТАНОВИ, СВЕЧАНОМ ОТВАРАЊУ ОВЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ПРИСУСТВОВАТИ ПОТПРЕДСЈЕДНИЦА ДРУШТВА БИБЛИОТЕКАРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ДИЈАНА ТРУБАЈИЋ, БИБЛИОТЕКАРИ СА ПОДРУЧЈА ГРАДА ГРАДИШКА КАО И ИЗ ДРУГИХ ОБЛИЖЊИХ ГРАДОВА. ОЧЕКУЈЕ СЕ И ДОЛАЗАК УЧЕСНИКА ОВЕ ИЗЛОЖБЕ ИЗ МУЗЕЈА КЊИЖЕВНОСТИ И ПОЗОРИШНЕ УМЈЕТНОСТИ БИХ ИЗ САРАЈЕВА КАО И ПРЕДСТАВНИКА ЈУ СПЕЦИЈАЛНЕ БИБЛИОТЕКЕ ЗА СЛИЈЕПА И СЛАБОВИДА ЛИЦА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

УЧЕСНИЦИ ОВЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ СУ И УЧЕНИЦИ ЈУ СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ И ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ ИЗ ГРАДИШКЕ (ГАЈИЋ ДАЈАНА,ВУЈЧИЋ МИХАЕЛА, КОВАЧЕВИЋ ЛУКА, ПАВИЋ ДУШКО, ГРКАВАЦ ГОРИЦА, МИЛИВОЈША ДРАГАНА И ГОЛИЋ САША) СА СВОЈИМ ПРОФЕСОРОМ МР ДАРИОМ ГВОЗДЕНОМ.

У МЈЕСЕЦ ДАНА ТРАЈАЊА ИЗЛОЖБЕ БИЋЕ ИЗЛОЖЕНЕ КЊИГЕ ИВЕ АНДРИЋА ИЗ ФОНДОВА ЈУ НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ ГРАДИШКА, ЕЛЕКТРОНСКИ ИЗВОРИ И ДРУГИ ИСТОРИЈСКИ ИЗВОРИ. ПОСЈЕТИОЦИ ЋЕ ТАКОЂЕ МОЋИ ПОГЛЕДАТИ ДИГИТАЛОЗИВАНЕ ДИЈЕЛОВЕ ОРИГИНАЛНОГ РУКОПИСА АНДРИЋЕВЕ НА ДРИНИ ЋУПРИЈЕ КОЈУ ЧУВАЈУ У МУЗЕЈУ КЊИЖЕВНОСТИ И ПОЗОРИШНЕ УМЈЕТНОСТИ БИХ У САРАЈЕВУ. ПОРЕД ТОГА ИЗЛОЖЕНА ЋЕ БИТИ И КЊИГА НА БРАЈЕВОМ ПИСМУ ДЕЦА И ДРУГЕ ПРИПОВЕТКЕ ИЗ ФОНДА ЈУ СПЕЦИЈАЛНЕ БИБЛИОТЕКЕ ЗА СЛИЈЕПА И СЛАБОВИДА ЛИЦА РС КАО И ЗВУЧНЕ КЊИГЕ. ЗАЈЕДНО СА ЊИМА ДИО СВОЈИХ ЕКСПОНАТА ЋЕ ИМАТИ И УДРУЖЕЊЕ КОЛЕКЦИОНАРА И ЉУБИТЕЉА ИСТОРИЈЕ ДЕНАРИУС ГРАДИШКА КАО И МЛАДЕН ТОДОРОВИЋ СА СВОЈОМ ПИРОГРАФИЈОМ ИЗ СЕРИЈАЛА КАРИКАТУРА НА ТЕМУ ИВО АНДРИЋ.

ДИГИТАЛНО